13 Mart 2017

The Mean Greens: Plastic Warfare İnceleme

Yeşil plastik askerleri kontrol edip bahçelerde, ev odalarında diğer plastik askerlere karşı savaştığımız Army Men serisini hatırlayan var mı? Eğer cevabınız evetse size hoş bir nostalji yaşatacak oyun tanıtımımız var.


Çok oyunculu olarak üçüncü kişi bakış açısı ile oynanan The Mean Greens 5'e 5 savaşlar üzerine odaklanıyor. 10 adet harita, 10 adet oyun modu ve 6 tane silah seçeneğine sahip olduğumuz bu oyunda mutfaktan küvete, derin dondurucudan akvaryuma kadar çok çeşitli temalı ve detaylı ilginç haritalarımız mevcut.

Oyundaki amaçlarımız düşmanların bayrağını ele geçirme, askeri üslerine saldırma gibi klasik çok oyunculu oyunlarda olan modlar. Ancak bunların yanında buzu en çabuk eritme gibi kendi dünyasına özel hoş seçeneklere de sahibiz. Oyunda 6 adet silahımız olsa da açıkçası birbirlerinden çok farklı olduklarını ya da çok gerçekçi bir silah deneyimi sunduklarını söylemek zor. Oyunun yapısından dolayı silahlar ikinci planda kalıyor ve yoğunlaşılması gereken yön haritayı kazanmak için oyunun size verdiği görevler.

Oyunun hoş ama detaylı çocuksu grafikleri ve zamanında hepimizin oynadığı oyuncak askerler dolayısıyla hem büyüklerin hem de genç yaştaki oyuncuların beraber keyif alarak oynayabilecekleri bir oyun. Diğer gerçekçi çok oyunculu aksiyon oyunlarına göre The Mean Greens oyuncuları belli roller içine hapsetmiyor. Dolayısıyla herkesin istediği gibi oynayıp keyifli vakit geçirebileceği ortalama ciddiyette bir oyun.


Oyunun animasyonları ise beklediğimizden iyi ve akıcı. Oynarken bolca gülümseyeceğiniz bu çılgın oyunda haritalar her ne kadar görünüş olarak değişik gözükse de genellikle oynayışları ve tasarımları birbirlerine benziyor. Eğer takım oyuncularınız görevleri yapmak yerine karşı takım oyuncularına vurmaya odaklanırsa bu maçlar genellikle beraber bitecek bu da kazanmak için uğraşan oyuncuları kızdıracak bir durum olabilir.

Oyunun ses efektleri ve müzikleri ise ortalama seviyede. Ne çok kötü sizi rahatsız edecek düzeyde ne de aklınızda kalacak dinlerken sizi sizden alacak düzeyde. Böyle yaratıcı bir oyunda ses efektleri ve müzikler konusunda seçeneklerin ve potansiyelin yüksek olmasından dolayı daha iyi çalışma yapılabilirdi.


Oyunun önemli bir eksiği gelişim sistemi olmaması. Aslında bu bir eksikten ziyade eski çok oyunculu oyunlardaki gibi bir dizayn seçimi olsa da oynadıkça seviye atlayıp en azından karakterlerinizi kozmetik olarak geliştirebileceğiniz, yeni seçenekler sunan bir sistemin olması oyuncuların oyuna bağlanmasını kolaylaştırabilirdi. Şu aşamada seviye atlama sistemimiz olmasına rağmen seviye atladıkça kazandığınız herhangi bir ödül bulunmuyor.

Özet olarak The Mean Greens: Plastic Warfare, Counter Strike gibi rekabetçi oyunlara bir alternatif değil, hoşça bir iki saat vakit geçirebileceğiniz bir oyun. Ben bu yazıyı yazarken oyunda popülasyonun düşük olduğunu ve oyuncu bulmak konusunda bazı sıkıntılar olduğunu belirtmeden geçemeyeceğim. Bu yüzden ilgilenenlerin bunu göz önünde bulundurması gerekir.

The Mean Greens kusursuz bir oyun değil ancak bütün bu saydığım sorunlar sizi rahatsız etmeyecekse denenmesi gereken aldığı parayı hak edecek bir oyun.


6.5/10