11 Mart 2017

The Elder Scrolls: Legends İnceleme

Her ne kadar Magic the Gathering öncülüğünde çeşitli kart oyunları dijital piyasada kendilerine her zaman yer bulmuş olsalar da Hearthstone çıkana kadar kart oyunlarını bu kadar popüler görmek zordu. Bethesda Softworks bu ilgiyi görüp piyasadan kendi payını kapmak için The Elder Scrolls: Legends adlı oyunu piyasaya sürdü.


Oyun açıkçası beklediğimden iyi. Oyunun mekanikleri son derece basit ve anlaşılır. Oyunun sanat stili ise oldukça güzel. Hoşuma giden bir konu ise oyunun gerçekçi bir sanat stili kullanması oldu. Çizgi filmsi stiller yerine göre hoş olsa da bu ne The Elder Scrolls evrenine uyardı ne de piyasada yeni bir çizgi filmsi sanat stiline ihtiyaç vardı.

Oyunda tek başımıza bilgisayara karşı oynayabileceğimiz bir hikaye modu bulunuyor. Bu hikaye modu bize hem oyunla ilgili basit bilgiler veriyor, öğrenmemize yardımcı oluyor hem de oynadıkça iyi bir başlangıç ödülüne sahip oluyorsunuz.

Hikaye modunun yanısıra başka oyunculara karşı oynayabileceğiniz hem alıştırma yapabileceğiniz hem de rank yani sıralama kazanıp kaybedebileceğiniz modlar bulunuyor.

Bunların yanında son derece zevkli bir arena modumuz var. Bu arena modu hem bilgisayara karşı hemde diğer oyunculara karşı oynanabiliyor. Hearthstone'a son derece benzer olan bu modda önceden hazırladığınız destelerimiz yerine oyunun bize rastgele sunduğu üç kart arasından seçip bir deste oluşturuyoruz. Dolayısıyla şans burada kazanmamız için büyük bir faktör oynuyor.


Diğer kart oyunlarından en büyük farkı savaş alanımız ikiye bölünmüş durumda. Bu durum iki alanıda kontrol etmeye çalışmak, tek bir alana yoğunlaşmak gibi farklı stratejiler oluşturmamıza olanak sağlıyor. Hele bazı oyun modlarına göre savaş alanlarının bir kısmı çeşitli avantaj ve dezavantajlara sahip oluyor böyle durumlarda ise düşmanımıza karşı üstünlük sağlamak için hızlı düşünmek ve elimizdeki kartları doğru kullanmak zorundayız.

Oyundaki kartlar The Elder Scrolls serisinden tanıdığımız karakterleri barındırıyor. Herhangi bir dönemi kapsamayan oyunda seçtiğimiz karakterler farklı zaman dilimlerinden oluşabiliyor.

Müzikler, sesler, efektler ise ne çok harika ne çok kötü. Sizi rahatsız etmeden hoş bir oyun deneyimi sunuyor. Akıcı bir şekilde çalışan oyun temiz ve kullanışlı arayüzü ile sizi sıkmadan, yormadan canınız istediğinde 1,2 el oyun atmak için ideal konumda bulunuyor.


Ancak oyunun türe getirdiği çok büyük yenilikler yok. Biraz kendini tekrar eden oynayışı, limitli oynayış desteleri oyunun oynanırken Magic the Gathering gibi çok daha fazla seçeneğe ve özgürlüğe sahip mekanikleri özletiyor.

Oyun açıkçası son derece cömert ve diğer oyunculara karşı iyi bir ivme yakalayamasanız dahi bilgisayara karşı arena modunda kazanıp iyi ödüllere ulaşmak çok zor değil. Fazla kartlarınızı yok edip kristallere çevirip bu kristalleri hayalinizdeki desteye ulaşmak için gereken kartları açmak için kullanabilirsiniz.

The Elder Scrolls: Legends, Hearthstone kadar popüler olup kart oyunlarının tahtını sallayacak mı bilinmez ama son derece keyifli ve tüm CCG yani koleksiyonu yapılabilir kart oyunu sevenlerin denemesi gereken bir oyun.


7.5/10