7 Mart 2017

Mad Max İnceleme

Eğer Mad Max serisinin filmlerini izlediyseniz ya da evreni ile daha önceden ilgilenmişseniz başından sonuna kadar aksiyon dolu olduğunu bilirsiniz. Oyunu içinse aynı şeyi söylemek yerinde olur.


Oyunculara serbest bir dünya sunan Mad Max dolu dolu bir içerik ve kesintisiz bir aksiyona sahip. Özellikle çöl atmosferini ve manzaralarını seviyorsanız sırf o çılgınlıklarla dolu yollarda araç sürmek bile keyifli diyebilirim.

Oyunda en büyük yardımcımız Latince "Magnum Opus" yani büyük iş, başyapıt diye çevirebileceğimiz aracımız. Bu araç oyunun başında paslı ve kötü bir durumda iken oyunun sonlarına doğru gerek topladığımız parçalar gerek yaptığımız modifikasyonlar ile gerçek bir canavara dönüşüyor.


Oyunu incelememe neden olan en büyük etmenlerden biri sunulan kıyamet sonrası dünya. En kapsamlı rol yapma oyunları ile yarışabilecek şekilde doluluğa sahip bu dünyada çeşitli hazineler, düşmanlar, kaleler ve bosslar yani bölüm sonu canavarları bulmak mümkün.

Oyun son derece akıcı ve iyi optimize edilmiş. Tabiri caizse yağ gibi akıyor. Oyunun savaş sistemi biraz kendini tekrar etse de güzel animasyonlar, bitirici vuruşlar ve gerektiğinde silahların da yardımı ile keyifli bir görsellik sunuyor. Batman'in Arkham serisinden alışık olduğumuz yumruk yumruğa bir dövüş sistemimiz var dolayısıyla eliniz aksiyon oyunlarına yatkın olmasa bile alışmak gayet kolay.


Dediğim gibi Mad Max çılgın bir dünyaya sahip. Nitrolar, patlamalar, çığlıklar, ateşler hepsi güzel bir şekilde iç içe geçmiş ve sizi oynarken atmosferine katıyor. Senaryo sizi idare etse de verilen görevler birbirlerine benziyor. Genellikle aldığınız görevler bir bölgeyi düşmandan temizlemek üzerine kurulu. Onun dışında görevler belli bir eşyayı (düşmanlarla dolu) bir bölgeden getirmek gibi şeyler. Eh sonuçta bir aksiyon oyunu. Ancak bütün bu tekrar edicilikler atmosferin, haritanın hoşluğu sayesinde anlattığım kadar sıkıcı olmuyor.

Oyuna olumlu katkı sağlayan özelliklerden birisi aracınızı istediğiniz gibi boyatıp modifiye edebilmeniz ve çeşitli dekorasyonlar ekleyip kendi zevkinize uygun bir hale getirme şansınızın olması. Aynı zamanda karakterinizinde oynadıkça çeşitli özelleştirme seçenekleri açılıyor. Örneğin hafif ya da uzun bir sakal bırakıp savaş boyası ile yüzünüzü süslemek mümkün.


Mad Max'in sunduğu open world yani açık dünya aynı zamanda yarışlar, devriye gezen ve araçlarını çalabileceğiniz düşman gruplarla süslü. Bu yüzden adımınızı attığınız anda mutlaka yapacak bir şey buluyorsunuz. Çok zihninizi yormadan, hoşça vakit geçirmek için ideal oyunlardan biri.

Oynayıp bir kere bitirdikten sonra açıkçası bir daha başlayıp bitirmek için pek bir sebebiniz olmuyor. Görevleri farklı şekilde çözme şansı ya da değişik oyun modları, zorluklar gibi seçeneklerimiz olmadığı için bitirip belki birkaç yıl sonra biraz adrenalin istediğinizde tekrar oynayabileceğiniz bir oyun.

Mad Max hızlı temposu, bol aksiyonlu müzikleri ile size dolu dolu çılgın bir macera sunuyor.


8/10