11 Mart 2017

Hearts of Iron IV Güncel Mod Rehberi 2017

Hearts of Iron IV büyük bir mod topluluğuna sahip oyunlardan biri. 2. Dünya Savaşında bir ülkeyi seçip tarihin akışını değiştirdiğimiz bu oyunda birçok farklı geliştirmeler, alternatif dünyalar ve gerçekçilik modları bulmamız mümkün.


Daha önce Hearts of Iron VI modlarını denememiş ya da popüler modları merak edip denemek isteyen arkadaşlar için aşağıda küçük bir rehber hazırladım. Ancak başlamadan önce belirtmem gereken bir nokta, oyun sürekli yeni yamalar ve eklentiler aldığı için modlar bunu uyum sağlamaya çalışıyorlar dolayısıyla birçoğu daha tamamlanmamış ve test aşamalarında.

1) 1. Dünya Savaşı

Bu oyun için hazırlanmış en kaliteli modlardan olan The Great War, adından anlaşılacağı üzere 1. Dünya Savaşına odaklanıyor. Kendi özel modellenmiş birimleri bulunan mod gerçekten kalite ve emek dolu.

http://www.moddb.com/mods/hearts-of-iron-iv-the-great-war1

2) Tarihsel Bayraklar

Bu basit ama önemli mod oyundaki bayrakları geliştiren, sansürlenmiş bayrakları gerçekleri ile değiştiren daha gerçekçi bir atmosfer sunan güzel bir eklenti.

http://www.moddb.com/mods/hearts-of-iron-4-historical-flag-mod

3) Modern Dünya

Eğer 2. ya da 1. Dünya Savaşları size hitap etmiyorsa aşağıdaki günümüzde geçen iki kaliteli oyun modifikasyonu birçok yenilik ile hoşça vakit geçirmenizi sağlayabilir.

http://www.moddb.com/mods/millennium-dawn-modern-day-mod

http://www.moddb.com/mods/hearts-of-iron-modern-war


4) Soğuk Savaş

Sovyetler ve Amerika Birleşik Devletleri arasındaki gerginliğe yoğunlaşan bu senaryo Soğuk Savaş dönemine odaklanıyor. 1949 ile 1991 yılları arasında geçecek bu modda tarihsel olaylar ve geliştirilmiş yapay zeka ön plana çıkacak.

http://www.moddb.com/mods/1949-iron-wall-mod1


5) Kaiserreich

Ya 1. Dünya Savaşını Almanlar kazansaydı temalı bu mod birçok yenilik ve son derece ilginç bir alternatif tarih sunuyor.

https://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=809903394

6) Better Realism Project II

Genel olarak oyuna tarihsel olaylar, daha çok seçenek ve çeşni ekleyen ve daha gerçekçi bir oynayış sunmayı amaçlayan bu mod çeşitli ülkelere yeni eklentiler katıyor.

http://www.moddb.com/mods/better-realism-project-ii

7) Battlesound

Oyunun ses efektlerine geliştirmeler yapan bu mod eğer aynı sesleri duymaktan sıkıldıysanız hoşunuza gidecektir.

https://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=814292943


Bunların dışında özellikle belli bir ülkeye yönelen ona çeşitli tarihsel olaylar ve komutanlar, yeni seçenekler ekleyen modları bulmak mümkün. Ancak bunlar genellikle oyun içi dengeleri bozduğu için yazımda yer vermekten çekindim.

Yüklemesi oldukça basit olan bu modları nasıl kuracağınız konusunda her sayfa kısaca bir açıklama içermektedir ancak bir sorun yaşarsanız yorum yazarak bana bildirebilirsiniz ben de elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.