1 Nisan 2017

Total War: Warhammer 2 Duyuruldu

Güzel bir çıkış yakalayan ve eklenti paketleri ile oyunun içeriğini dolduran Total War: Warhammer serisinin ikinci oyunu duyuruldu. İlk oyun fiyatlandırma ve pahalı eklentiler konusunda eleştiriler alsa da genellikle hem strateji hem de Warhammer fanları tarafından severek oynanmıştı.


İkinci oyununda önemli bir fark olarak sürüngenler yani Lizardmen, Kara Elfler ve High Elfler taraflarını seçebileceğiz. Aynı zamanda daha açıklanmamış bir 4. ırk seçeneklerimiz arasında olacak.

Peki ya ilk oyun ve tüm eklentilerini alanlar? 2. oyunun en iyi taraflarından biri kendine özel bir harita ve ırklara sahip olması ancak 1. oyun olan Total War: Warhammer'a sahipseniz iki oyunu birleştirip büyük bir oyun dünyasında her iki oyunda sahip olduğunuz tarafları seçerek oynayabilirsiniz.

Yani Total War: Warhammer 2 hem kendi başına bir oyun olarak oynanabildiği gibi hem de 1. oyun ile birleştirilip daha büyük bir haritada daha çok ırk ile oynama şansı sunuyor.


2. oyunda öne çıkan özelliklerden biri ise klasik Total War serisinden alıştığımız oyun amaçlarının yanı sıra diğer ırklar arasında geçen Vortex adı verilen bir sistem. Bu Vortex adı verilen oyun mekaniği oyundaki 4 ırkın temel amacı olup, Vortex'i kontrol etme ve ırkların kendi çeşitli amaçları için kullanma konusunda bir yarış yaşanacak. Bu amaca ulaşan oyunu kazanacak.

Birinci oyuna benzer bir eklenti ve fiyatlandırma poliçesi sunacak oyunun bu yıl sonu gibi çıkması bekleniyor. Aynı zamanda üçüncü bir oyunun ileri planlar arasında olduğunu belirtmeden geçmememiz lazım.