5 Nisan 2017

King Under the Mountain Kickstarter Kampanyası

Kendine özel sıkı bir fan grubu olan Dwarf Fortress adlı oyundan ilham alan King under the Mountain Kickstarter kampanyasına başladı. Şu an için yaklaşık 45 bin pound isteyen oyun ancak 14 bin toplayabildi.


Oyunun ekran görüntülerine baktığınız ilk anda sanırım aklınızda Rimworld ve Prison Architect canlanacaktır.  Eğer Dwarf Fortress daha önce oynamadıysanız ve bu oyun ilginizi çektiyse fantastik orta çağ bir evrende geçen Rimworld olarak tanımlamak sanırım yanlış olmaz.

Bu oyunu sevip sevmeyeceğinizi anlamanın en kolay yolu ise yapımcıların verdiği demo sürümünü oynamak olacaktır. Birçok Kickstarter projesinin istenileni verememesi, yarım kalması üzerine oyuncuların deneyip bir fikir edinmesi için yapımcılar bu yolu seçmiş bulunuyor.


Kendi istekleri, ihtiyaçları ve duyguları olan bir grup yerleşimciyi kontrol ettiğimiz bu oyunda kendi gruplarımızı oluşturup maceralara çıkabilir ve binalarımızı, evlerimizi geliştirerek kendi krallığımızı oluşturmaya çalışabiliriz. Cüceler, insanlar ve orklar olmak üzere 3 ırk barındıracak oyun eğer başarılı olursa zamanlar yeni ırklar ekleme potansiyelide barındırıyor.

King under the Mountain Kickstarter kampanyası bittikten yaklaşık 6 ay sonra alpha test sürecine girmeyi, 5 yıl boyunca da oyunu geliştirmeyi ve yeni özellikler eklemeyi planlıyor.

Demo

Kickstarter