17 Nisan 2017

Planescape: Torment: Enhanced Edition İnceleme

Çoğu rol yapma oyunu fanı tarafından ayrı bir yere sahip olan Planescape: Torment bu sefer modern sistemler için güncellenmiş bir şekilde bizlerle buluşuyor. GoG üzerinden satın alıp geniş ekran gibi bir iki basit mod eklemesi ile hala oynanabilir seviyede olsa da Beamdog tarafından getirilen bu revize edilmiş sürüm modlarla uğraşmak istemeyenleri sevindirecektir.


Peki ya daha önce hiç oynamamış olanlar? Özellikle genç oyuncular ve mod konusunda fazla bilgisi olmayanlar için hoş bir fırsat olacağını düşünüyorum çünkü hala o atmosferi ve o kaliteyi şu yılda çıkan diğer oyunlarda bile bulmak zor.

9 Nisan 2017

Oyunlar ve Sosyal Adalet

Sosyal devletin temel ilke ve koşullarından biri olan sosyal adalet günümüzde özellikle Amerika ve Avrupa'da kendine yoğun bir şekilde yer bulmaktadır. Bu görüşe göre toplumun her kesiminden insan toplum önünde eşit haklara sahip olmalıdır. Peki bu kötü bir şey mi? Tabii ki hayır ancak bazı kavramların gereğinden fazla kullanılması onlara olumsuz bir anlam yükleyebiliyor.


Peki sosyal adaletin oyunlarla ilgisi nedir? Batı anlayışına göre oyunlarda genellikle ana karakterler beyaz tenli, sportif ve karizmatik, erkeklerden oluşuyor. Bu da toplumun diğer kesimlerini yeteri kadar temsil etmiyor ve bir eşitsizlik yaratıyor.

5 Nisan 2017

King Under the Mountain Kickstarter Kampanyası

Kendine özel sıkı bir fan grubu olan Dwarf Fortress adlı oyundan ilham alan King under the Mountain Kickstarter kampanyasına başladı. Şu an için yaklaşık 45 bin pound isteyen oyun ancak 14 bin toplayabildi.


Oyunun ekran görüntülerine baktığınız ilk anda sanırım aklınızda Rimworld ve Prison Architect canlanacaktır.  Eğer Dwarf Fortress daha önce oynamadıysanız ve bu oyun ilginizi çektiyse fantastik orta çağ bir evrende geçen Rimworld olarak tanımlamak sanırım yanlış olmaz.

1 Nisan 2017

Total War: Warhammer 2 Duyuruldu

Güzel bir çıkış yakalayan ve eklenti paketleri ile oyunun içeriğini dolduran Total War: Warhammer serisinin ikinci oyunu duyuruldu. İlk oyun fiyatlandırma ve pahalı eklentiler konusunda eleştiriler alsa da genellikle hem strateji hem de Warhammer fanları tarafından severek oynanmıştı.


İkinci oyununda önemli bir fark olarak sürüngenler yani Lizardmen, Kara Elfler ve High Elfler taraflarını seçebileceğiz. Aynı zamanda daha açıklanmamış bir 4. ırk seçeneklerimiz arasında olacak.